Weingut am Stein er et familieejet vinhus i Würzburg, som har eksisteret siden 1890. I dag drives Weingut am Stein af Ludwig og Sandra Knoll, som er 5. generation på stedet.
Vinhuset i Franken er et trendsættende vinselskab, når det gælder
bæredygtighed. Sandra og Ludwig Knolls rejse begyndte i 1990, hvor de overtog
vingården. De første skridt, ægteparret tog, var omdannelsen til økologisk
landbrug og senere efter biodynamiske principper.
Vi har været så heldige at få lidt vine fra deres Library release – således vi nu kan tilbyde vine fra Am Stein med mere alder på – disse vine er naturligvis limiteret og begrænsede mængder.
2017 Silvaner Würzburger Stein Erste Lage
2019 Silvaner VINZ Alte Reben Unfiltriert
2019 Silvaner Würzburger Innere Leiste Erste Lage
22017 Riesling Würzburger Innere Leiste Erste Lage
2019 Riesling Würzburger Innere Leiste Erste Lage
2017 Montonia Spätburgunder
2018 Montonia Spätburgunder
Vingården Meßmer ligger i byen Burweiler i regionen Pfalz, Vinhuset som vi kender det i dag blev grundlagt i 1960 af Elisabeth og Herbert Meßmer som købte nogle af de bedste vinmarker i Burweiler.
Siden 2019 har sønnen Martin med sin hustru Özlem drevet Meßmer videre.
Blev i 2012 Certificeret som Økologisk og siden 2020 har de ligeledes været Certificeret som Vegansk.
De er kompromisløse med arbejdet i marken og bruger
naturlig beplantning således som vilde urter og beplantning i stedet for
Sprøjtemidler, og alt høst foregår manuelt.
Vingården Aldinger ligger I hjertet af Fellbach lige udenfor Stuttgart De 2 brødre HansJörg og
Mathias er 16. Generation på Weingut Aldinger.
Deres Vineri ligger inde midt i Centrum af Fellbach og det er mig en gåde hvordan det lykkes dem
af vinificere samt at lagre deres vin på så lidt plads.
De ejer nogle af de bedst plots til at lave Spätburgunder og Chardonnay og de vine minder og
smager som stor Bourgogne
Derudover laver de også lidt legesyge vine på andre druetyper
Deri blandt Ovum Sauvignon Blanc som er fra 30 år gamle stokke på Marienglass Gips marken og
med 18 måneders lagring på Amphora æg.
SINE – Dette er en vin uden indblanding af nogen art – lavet på Trollinger Druen og ren Natur, Ren
smag, og ren Læskende
Vinene fra Aldinger er i begrænset mængder
2022 Sauvignon Blanc OVUM (96 Suckling)
2022 Chardonnay Marienglass Gips (97 Suckling)
2023 SINE Trollinger (92 Suckling)
2021 Spätburgunder Marienglass Gips (94 Suckling)
2021 Spätburgunder Fellbach Lämmler Kaiser (95 Suckling)
Champagne Lacroix-Triaulaire er en vingård beliggende i Merrey-sur-Arce i Champagne-regionen i Frankrig. Vingården har en rig historie, der går tilbage til 1917, hvor to familier begyndte at dyrke vin sammen.
De er kendt for deres champagner, der er lavet af de tre klassiske champagnesorter: Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier.
En af deres mest populære produkter er “Le Biographe”, en frugtig og afbalanceret Champagne, der er lagret i over tre år på bærmen.
Huset drives af Marie Claire og Théodore som er søskende, de er centrale figurer i historien om Champagne Lacroix-Triaulaire. Marie Claire er kendt for sin dedikation til vingården og hendes dygtighed i at kombinere traditionelle vinfremstillingsteknikker med moderne innovationer. Hendes passion for vin og hendes engagement i vingårdens daglige drift har været afgørende for vingårdens succes.
Théodore, på den anden side, har spillet en vigtig rolle i markedsføringen og distributionen af vingårdens produkter. Hans evne til at skabe forbindelser og udvide vingårdens rækkevidde har hjulpet med at etablere Champagne Lacroix-Triaulaire som et anerkendt navn inden for champagneverdenen.
Sammen har Marie Claire og Théodore arbejdet utrætteligt for at sikre, at hver flaske champagne, der forlader vingården, er af højeste kvalitet og afspejler deres families arv og terroir.
De arbejder efter Traditionelle principper og er kompromsløse i deres tilgang til fremstilling af vinen
Følgende vine er hjemme på lager
Non Vintage - Le Biographe Non Dosage
2019 L`Interpréte
“KNOW-HOW REFLECTED IN WINE” – Marie-Claire
De ejer forskellige Cru marker i Beaujolais, og er kompromisløse i deres tilgang til vinfremstillingen - vinene opnår konstant høje ratings og deres produktion er limiteret så derfor fordeles vinene på allokationFølgende vine vil være tilgængelige
2022 Morgon
2022 Brouilly Saburin
2022 Regnie Les Chastys
2022 Fleurie La Madone
Wine Enthusiast Top100 - Morgon 2022
"Deep purple in color, this wine has an aromatic
nose of blackberry, blueberry and hints of hibiscus. This vintage shows Morgon’s strength
and aging potential in a way that is accessible now but can be enjoyed later. Robust fruit
makes this wine an excellent partner with beef,
and heavier dishes. This is a beautiful Morgon!" -
Reggie Solomon Wine Enthusiast
Domainet blev grundlagt af Pierre Riffault i 1980, han kommer fra flere generationer af landmænd, hans passion for landbrug og vinfremstilling gjorde han startede dette Domaine.
I 2005 gav han staffetten videre til hans søn Bertrand som den dag i dag styrer Domainet.
I konstant jagt på det sande udtryk af Terroir ved at studere jordbund, stiklinger og vinificering – laver de hudløst ærligt vine på Sauvignon Blanc – og de har den dag i dag 11 hektar marker i hjertet af Sancerre appellationen – de 11 hektar er fordelt på 20 forskellige plots på stejle skråninger – fordelt på de 3 klassiske jordbunde – Caillottes, Silex & Terres blanches
De 3 jordbunde er vinificeret individuelt.
Sancerre L´Eclat Silex laves der årligt
1000 flasker af, så volumen er ikke den højeste.
Følgende vine er hjemme på lager.
2023 Sancerre Blanc
2023 Sancerre Blanc L`Eclat Silex
Attilio Ghisolfi er det nyeste skud på stammen og ligger i hjertet af Montforte i Barolo, og siden 1988 hvor sønnen Gianmarco kom til og begyndte at lave vinen selv i stedet for at sælge til andre producenter i Barolo, Han kom med fornyelse omkring hele tankegangen omkring hvordan Nebbiolo skulle være.
Væk med de gamle labels og ind med kunstlabels som udover at være utroligt smukke også fortæller en fantastisk historie omkring hvordan Nebbiolo bliver til en luftballon og løfter en op til stjernerne, kort sagt deres mission er at vise hvor stor en druetype Nebbiolo er med den rette omsorg og kærlighed.
De laver vine med respekt for naturen og bruger ingen pesticider og naturlig beplantning i stedet for sprøjtemidler, ja selv emballage og flasker er lavet primært af genbrugsmateriale.
Vinene opnår flotte ratings blandt andet
har James Suckling givet 2019 Barolo Bussia 94 point og 2019 Bricco Visette 95
point, Vinene er utrolig elegante i udtrykket
Følgende vine er hjemme på lager
2022 Barbera D`Alba La Lisi DOC
2020 Langhe Nebbiolo Sbardaja DOC
2019 Barolo Bussia DOCG
2019 Barolo Bussia Bricco Visette DOCG
2018 Barolo
Bussia DOCG Magnum
2018 Barolo Bussia DOCG
Dobbelt Magnum
For liste over tilgængelige vine fra vores producenter - venligst mail info@cepage.dk for oversigt samt priser.
Rytterkær 7B
4000 Roskilde
Danmark
©Cepage.dk